Businessconcept, retailer in menswearConsultancy

Oog voor kansen     Innovatie    Out-of-the-box     Samenwerking

De teruglopende bestedingen van consumenten en de nog steeds zichtbare verschuiving naar Internet zorgen ervoor dat de fysieke kledingwinkel de omzet ziet dalen.
De impact verschilt overigens per segment. Zo werd in 2012 herenmode het hardst geraakt.
Toetreding van grote buitenlandse spelers en directe verkoop door bekende fabrikanten zorgen voor een verdere concurrentie waarbij de fysieke retailers worden gedwongen aandacht te schenken aan Internet verkopen en of een duidelijk positionering. Het is daarom in deze tijd erg moeilijk om een nieuw bedrijf te starten.

Het businessconcept

Retail WS-1.JPG
Een jonge retailer heeft KiC Retail benadert om samen met hem een business- en marketingconcept op te stellen voor een formule voor exclusieve taylor-made herenkleding.
Daarbij is de inzet om op basis van een kritische kostenstructuur met Internet als orientatiëpunt zich succesvol te begeven op een nichemarkt, met een duidelijk en herkenbaar gezicht.

Met name de nichemarkt is voor kleinere ondernemers, ondanks de crisis, nog steeds zeer interessant en ook lucratief omdat juist hier de prijs- en margedruk wordt ontlopen.
KiC Retail heeft deze jonge ondernemer geholpen door een businessconcept uit te werken waarbij het continue sturen op kostenstructuur het uitgangspunt was. Als sellingpoint binnen het marketingconcept is gekozen voor het nadrukkelijk ‘neerzetten’ van persoonlijke service en vakmanschap. Door juist deskundigheid uit te stralen en een bescheiden exclusieve voorraad ter beschikking te hebben wordt optimaal ingespeeld op de behoefte van de consument.

Visie op .........